Amâni frecvent acțiuni și decizii atunci când îți este teamă. Atunci când anxietatea îți transmite că procesul va fi dificil, că decizia pe care urmează să o iei ar putea fi greșită, că rezultatul acțiunilor tale ar putea fi dezamăgitor. Atunci când, din cauza anxietății procrastinezi tot mai des și mai mult, începi să te simți vinovat. Îți este teamă că ceilalți ar putea spune despre tine că ești leneș sau nehotărât.

Te apuci de sală de luni, tot de luni începi dieta, de luna viitoare te lași te fumat. Anul viitor nu mai las oamenii toxici sa-mi influențeze viața. De mâine mă apuc să învăț. Tot mâine mă trezesc dimineață devreme și mă apuc de proiect. Mai târziu spăl vasele și pun hainele la spălat.

Ști exact ce ai de făcut pentru a obține ceea ce îți dorești.

Și cu toate acestea nu o faci. Iată și de ce:

Să știi ce ai de făcut nu va fi niciodată suficient.

Dacă ar fi atât de simplu să pui în act ceea ce ști că trebuie să faci, ai avea deja absolut tot ce îți dorești. De fapt, amâni să treci la acțiune din cauza faptului că îți este dificil să îți gestionezi emoțiile.

Atunci când gândurile și emoțiile tale sunt în război, atunci când există diferențe între ceea ce ar trebui să faci și ceea ce simți, emoțiile vor câștiga întotdeauna. Dacă nu simți că trebuie cu necesitate  să faci ceva, nu o vei face. De aceea ai nevoie de regula celor 5 secunde.  

Regula celor 5 secunde te poate ajuta să treci la acțiune

Atunci când ști ce ai de făcut și ști de ce trebuie făcut, ești în căutarea motivației pentru a face acel lucru. Din păcate motivația nu mai apare. Dacă nu începi să faci lucrurile de care nu ai chef și anul viitor vei fi în exact același loc. Iată regula celor 5 secunde:

Dacă îți trece prin minte o idee și simți un impuls de a face ceva în acest sens, este esențial să faci o mișcare fizică în maxim 5 secunde altfel crierul tău va ucide ideea.

Dacă ai un țel, este necesar ca atunci când îți vine o idee legată de acesta să începi să faci ceva imediat. Pune mâna pe telefon și fă-ți o rezervare la sală. Ia cartea în mână și apucă-te de învățat. Fă ceva CHIAR ACUM. Și asta deoarece atunci când faci mișcări fizice creierul tău învață lucruri noi. Atunci când faci ceva ce nu ești obișnuit să faci îți creezi obiceiuri noi pierzându-le pe cele vechi.

Faptul că ai parcurs acest articol îmi sugerează că deja investești timp în tine și în dorința ta de schimbare. Fă-ți acum o programare și vino să vedem împreună cum îți poți atinge obiectivele!

Poate te interesează să citești și articolul Atacul de panică https://stefanatirica.ro/atacul-de-panica/