Suferința – o parte importantă a vieții noastre

Suferința

Suferința este o parte importantă a vieții noastre. Acesta este unul dintre cele mai dificile adevăruri ale existenței noastre. Cuvântul ”suferință” provine din latinescul ”suffere” și este format din două sub-rădăcini: ”sub”- tradus ca ”dedesubt” și ”ferre” – care înseamnă Citește mai mult…

Anxietate Generalizata, Îngrijorări

Anxietatea Generalizată

Anxietatea Generalizată, așa cum îi spune și numele, este o tulburare de anxietate des întâlnită. Acesata este caracterizată prin: îngrijorare excesivă, iritabilitate, oboseală, insomnie, transpirații, greață, tensiune musculară și dificultăți în concentrare. În timp ce în cazul altor tulburări de Citește mai mult…

Anxietatea socială

Anxietatea socială

Anxietatea socială, așa cum îi spune și numele, este o tulburare de anxietate des întâlnită care are drept caracteristică teama persistentă, resimțită de o persoană într-una sau mai multe contexte sociale.

Depresie

Depresia

Depresia este o tulburare afectivă des întâlnită care poate avea consecințe puternic negative asupra persoanei. Izolarea socială, deznădejdea și vinovăția care însoțesc formele moderate și severe ale acestei tulburări pot fi chiar fatale. Dacă suferiți din cauza depresiei, sau cunoașteți persoane care suferă din cauza ei îndreptați-le spre un specialist pentru ajutor!

Tulburarea obsesiv- compulsivă

Tulburarea obsesiv-compulsivă este o tulburare de anxietate, ce are drept caracteristici faptul că persoana care suferă de acestă tulburare are obsesii (gânduri nedorite repetate, imagini persistente ce generează teamă) și compulsii (comportamente observabile sau acte mentale repetitive prin care persoana crede că își va reduce anxietatea cauzată de obsesii).